Producten

Biomimicry in een doosje, fles of zak.

In dit geval geldt: beter goed gejat dan slecht verzonnen! Daarom gebruiken we de beste ideeën uit de natuur om menselijke toepassingen duurzamer te maken. Dit heet Biomimicry. Die natuurlijke intelligentie stoppen we in doosjes, flessen, zakken of blikken. Daarmee zetten consumenten en professionals steeds makkelijker, meer en vaker natuurlijke principes in om gezonde dieren en planten te krijgen en te behouden, en gezond bodemleven te stimuleren. Met ECOstyle producten bestrijd je ook plagen doeltreffend zonder de natuur te schaden. Een paar voorbeelden:

Protozoa ® in meststoffen maken voedingsstoffen sneller vrij

Onze visie op gezonde bemesting is gebaseerd op de 'organische kringloop'. Dit houdt in dat organisch materiaal in de bodem door allerlei levende organismen wordt afgebroken tot voedingselementen voor de plant. Behalve wormen en in de bodem levende insecten zijn vooral micro-organismen zoals schimmels, gisten en bacteriën zeer belangrijk voor de afbraak van organische stof tot mineralen. ECOstyle Myco-Gazon met ProtoPlus is een betere en completere meststof. Deze bevat namelijk gepatenteerde ECOstyle Protozoa, eencellige micro-organismen, die ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter en sneller voor de plant beschikbaar komen. Hierdoor wordt zelfs al bij lage bodemtemperaturen in het voorjaar (al vanaf 5 °C) de organische meststof sneller afgebroken, en kan de plant nog eerder en efficiënter profiteren van de vrijgemaakte voedingsstoffen. De andere toegevoegde micro-organismen zorgen voor een gezonde en luchtige bodem en een dichte grasmat. De oppervlakte composteringsbacteriën gaan de vorming van een viltlaag tegen. En de toegevoegde Mycorrhizae-schimmels zorgen ervoor dat het wortelgestel tot wel 9 keer meer wortelbereik heeft. Bekijk de uitleg over Protozoa in deze animatie.

Kruiden in de uitgebalanceerde en 100% natuurlijke hondenbrokken Huid & Vacht

Huid- en vachtproblemen zijn vaak een teken van slechte spijsvertering. Hierbij zijn lever en nieren overbelast en hopen afvalstoffen zich op onder de huid, met klachten als schilfering, jeuk en ontstekingen tot gevolg. ECOstyle diervoeding is gebaseerd op het versterken van de natuurlijke balans van het dier, waarbij de kringloop van voeding en spijsvertering in evenwicht is. Daarom verrijken we onze hondenbrokken met kruiden die de spijsvertering en spijsverteringsorganen stimuleren. We maken voor onze recepturen gebruik van de meest recente wetenschappelijke kennis die er beschikbaar is. In Huid & Vacht brokken zitten onder meer de volgende kruiden: brandnetel voor de nieren en bloedzuivering, en mariadistel voor de werking van de lever en de gal.  

Actieve bodembacteriën voor een sterk gras en gezonde planten

De Micro-Actief producten zitten bomvol kleine helpers met groot effect: Bacillus bacteriën. Deze komen in de natuur al voor, maar hebben we toepasbaar gemaakt voor je planten, gazon en hagen. Bacillus bacteriën zijn feitelijk minuscule natuurlijke fabriekjes voor gezond bodemleven. Zo kan een enkele Bacillus bacterie wel honderden verschillende stofjes produceren, waaronder bijvoorbeeld het planthormoon auxine. Dit stimuleert onder meer de wortelgroei van planten. Planten met een sterk wortelstelsel slaan zich beter door perioden van bijvoorbeeld droogte heen. Met Micro-Actief biostimulanten breng je het bodemleven meer in balans en geef je je planten en tuin dus een natuurlijke boost. Lees hier het blog van onze ecologe Brenda. 

Slangengif tegen ontstekingen bij melkvee

Er zit gif van de Zuid-Amerikaanse bosmeesterslang in het diergeneesmiddel ECOstyle Pyrogenium, maar uiteraard in zeer verdunde hoeveelheid. Het toedienen van dit geneesmiddel met slangengif zorgt voor een toename van witte bloedcellen (lymfocyten) en een toename van de activiteit van ''opruimcellen''. Een eventuele ontsteking wordt snel geremd door de witte bloedcellen en weggewerkt door de ''opruimcellen''. Het eigen immuunsysteem van het dier reageert op de lachesis bacteriën in Pyrogenium en zorgt zo voor het onschadelijk maken van de ziekteverwekker. De weerstand van het dier wordt dus verbeterd. Dit in tegenstelling tot bij toediening van antibiotica, waarbij de bacteriën wel worden gedood, maar de weerstand van het dier niet verbetert. Een ander groot voordeel is, dat er geen resistentie kan ontstaan en dat er geen wachttijd geldt voor melk en vlees. Dit betekent voor de veehouder dat bij de eerste symptomen en bij twijfel de behandeling al kan worden gestart.

Groen, groener, groenst: kalk uit reststroom waterwinning voor gezond groen gazon

Herken je dit: steeds weer en steeds meer mos in je gazon? De natuurlijke kringloop is vaak onderbroken bij een grasveld. Onder andere door verarming van de bodem (doordat je het gemaaide gras verwijdert) wordt de bodem steeds zuurder. Mos voelt zich thuis op een zuurdere bodem en verdringt het gras. Met AZ-kalk corrigeer je de zuurgraad op een groene manier. Het kalk zelf is een restproduct uit de waterwinning en zo krijgt dit ‘afval’ een nieuwe bestemming – een mooi voorbeeld van circulaire economie. Onze AZ-Kalk verrijken we bovendien met micro-organismen voor een gezond bodemleven. Check met onze bodemtest of de pH-waarde van je gazon goed is. Te zuur? Bereken met onze Calculator hoeveel AZ-kalk je moet strooien.

Zoekveld