Historie van het familiebedrijf

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen. Dat is de gedachte waarmee ECOstyle meer dan 50 jaar geleden als eerste begon met het ontwikkelen en verkopen van ecologisch verantwoorde producten met een minimum impact op het milieu en de gezondheid.

De opa van de huidige bedrijfseigenaren, Jan Zwart, zat destijds in de aardappelhandel. Hij zag dat kunstmest, pesticiden en andere agro-chemicaliën de landbouw betere productiviteit brachten. Hij was echter erg bezorgd omdat gewassen gevoeliger werden voor ziekten, het gezonde bodemleven verstoord werd, en landbouwgrond verschraalde. In de zestiger jaren bestond het woord duurzaamheid nog niet, maar Jan Zwart dacht: “Dat moet toch anders kunnen!” Met 3 compagnons begon hij daarom in 1967 een handel in landbouwproducten op natuurlijke basis.

Het productportfolio breidde met de jaren uit. Onder leiding van twee zoons van de oprichter, Anne Jan en Herman Zwart, en met een bevlogen team werd het tuinsegment vanaf de jaren ’90 succesvol en werden ook diervoeding en agro-veterinaire producten geïntroduceerd.

Inmiddels zit de derde generatie aan het roer: Jeanine en Jan Sido, dochter en zoon van Anne Jan Zwart. ECOstyle is inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in België, Denemarken en Oostenrijk. Via een distributeur zijn de ECOstyle-producten ook in Rusland verkrijgbaar.

Veel is dus veranderd, in de wereld en binnen ECOstyle, maar één ding is hetzelfde gebleven:

Met elk ECOstyle product dat particulieren en professionals gebruiken, dragen zij bij aan herstel en behoud van de natuurlijke balans van plant en dier. Zo geven we samen de wereld een stukje beter door aan volgende generaties.

Effectieve producten met meerwaarde

ECOstyle producten doen hun werk én geven de gebruiker een goed gevoel: ze zijn 100% natuurlijk werkzaam. Je vindt ECOstyle oplossingen voor tuinieren, hond, kat, paard, groensector, veehouderij, en land- en tuinbouw. Jan Sido Zwart, één van de derde generatie bedrijfseigenaren, licht een aantal voorbeelden van ECOstyle product-markt combinaties toe.​ 

De natuur biedt slimme oplossingen

In dit geval geldt: beter goed gejat dan slecht verzonnen! We gebruiken we de beste ideeën uit de natuur om menselijke toepassingen duurzamer te maken. Dit heet Biomimicry. Die natuurlijke intelligentie stoppen we in doosjes, flessen, zakken en blikken...

ECOstyle en Ecomunitypark: samen werken aan de toekomst

Anne Jan Zwart, gedreven ondernemer en een van de zoons van de oprichter van ECOstyle, is al meer dan 40 jaar ECOstyler in hart en nieren. Hij is de initiator van het bijzondere bedrijventerrein Ecomunitypark waar ECOstyle Nederland gevestigd is...

Zoekveld